Nieuwsoverzicht

Nieuws

 • OBS D'n Tuun werkt het hardst!

  De kleuters van groep 1 en 2 van obs D’n Tuun in Middelharnis kregen wel heel speciaal bezoek op dinsdagochtend 27 juni.

  Lees meer
 • Samenwerking peuterspeelzaal en basisonderwijs Stad aan 't Haringvliet

  De peuters van peuterspeelzaal Peuterstad en de kleuters van o.b.s. de Molenvliet uit Stad aan ‘t Haringvliet werkten samen aan een thema van 'Boekenpret', dit is een taalstimuleringsproject, met medewerking van de bibliotheek.

  Lees meer
 • Bestuur en onderwijsbureau steunen PO-in-Actie!

  Bestuur en onderwijsbureau steunen PO-in-Actie!

  Lees meer
 • Bestuursformatieplan 2017-2108

  Het bestuursformatieplan is  te vinden in de map Downloads of door hier te klikken.

  Lees meer
 • 150 jaar openbaar onderwijs in Dirksland!

  In de muur bij het handenarbeidlokaal van OBS de Inktvis in Dirksland vinden we het bewijs van het 150 jarig bestaan van het openbaar onderwijs in Dirksland. Op een ingemetselde steen is te lezen: “De eerste steen van dit schoolgebouw is gelegd den 1 april 1867 door C.P. Zaayer oud 4 jaar”

  Lees meer
 • Keukencentrum Tieleman schenkt 20 inch beeldschermen!!

  Keukencentrum Tieleman Middelharnis heeft een aantal mooie beeldschermen geschonken aan OBS Roxenisse.

  Daar zijn wij uiteraard heel erg blij mee. Bedankt Peter Tieleman !!

  www.tielemankeukens.nl

  Klik op lees meer voor de foto's.

  Lees meer
 • Nationale voorleesdagen op basisschool Stellegors

  Woensdag 25 januari zijn de nationale voorleesdagen gestart.

  Het boek dat centraal staat deze weken is “De kleine walvis“ van Benji Davis, prentenboek van het jaar 2017.

  Op basisschool Stellegors zijn de leerlingen op woensdag begonnen met een ontbijt in de groepen 1 en 2. Aansluitend werd door de leerlingen van groep 8 voorgelezen aan groepjes in de school.

  Lees meer
 • Open dag 19 januari

  Op deze dag staan de deuren van alle basisscholen van SOPOGO open voor de ouders van kinderen die op zoek zijn naar een basisschool.

  Lees meer
 • Gemeentebestuur op werkbezoek bij Stellegors en Streekmuseum

  Vrijdagmiddag 9 december 2016 bracht een delegatie van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders een werkbezoek aan OBS Stellegors in Stellendam en het streekmuseum in Sommelsdijk. Thema van dit werkbezoek was erfgoed en cultuur. Bij het werkbezoek schoven ook culturele partners aan, die zich op het eiland bezighouden met cultuur.

  Lees meer
 • Studiemiddag SOPOGO - 11 januari 2017

  "Cultuureducatie kleurt je leven"

  Lees meer
 • Leerlingenraad “obs de Inktvis” zoekt het hogerop !

  Een beetje zenuwachtig maar vastberaden stapten de leerlingenraad van obs de Inktvis op uitnodiging van de burgemeester vorige week het gemeentehuis binnen. Aanleiding tot dit bijzondere bezoek was een brief die de raad, namens alle leerlingen, aan de burgemeester schreef over het afwijzen van het plaatsen van een hoger hek om de school aan de Hondsgalgweg in Dirksland. Toen op 1 januari 2016 het speeltoestel van de kleuters van de school voor de tweede maal vernield werd door vuurwerkvandalisme besloot de leerlingenraad actie te ondernemen richting het schoolbestuur én gemeentebestuur.

  Lees meer
 • Bestuursverslag

  Het bestuursverslag 2015 is toegevoegd en is te vinden in de map downloads.

  Lees meer
 • Lichtbrigade op basisschool Buten de Poorte

  De ANWB Lichtbrigade is een fietsverlichtingsactie waarin veilige fietsverlichting voor leerlingen centraal staat. Met deze actie helpen de ANWB en de scholen, leerlingen en ouders mee om de zichtbaarheid in het verkeer te verbeteren, om zo het aantal verkeersongelukken onder kinderen in Nederland te verlagen. Het fietsveiligheidspakket dat de scholen ontvangen bestaat uit een handige gereedschapskoffer met alle benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets. Basisschool Buten de Poorte kan als SEEF-school natuurlijk niet achterblijven!

  Lees meer
 • Leerlingen van het Stellegors adopteren een zeehond

  Zeehondenopvang “A Seal” ligt dichtbij de Stellendamse basisschool. Veel kinderen zijn er al eens geweest en leven mee met de opvang van zieke zeehondjes. De leerlingen van het Stellegors adopteren met 500 euro een hulpbehoevend zeehondje. Als deze weer opgeknapt is zullen de leerlingen het zeehondje ook mogen vrijlaten. Tijdens de Koningsspelen werd de cheque overhandigd aan medewerkers van A Seal. De komende tijd zal er nagedacht gaan worden over een goede naam voor de zeehond.

  Lees meer
 • Nieuw schoolplein in Goedereede

  De leerlingen van basisschool Buten de Poorte wilden graag meer ruimte om te spelen op het schoolplein. Op het plein wordt namelijk ook na schooltijd veel gespeeld door jong en oud. Met diverse sponsoracties is de afgelopen jaren gespaard voor een mooie opknapbeurt. De leerlingenraad heeft het initiatief genomen om met een enquête onder de leerlingen te bepalen wát er vervolgens geplaatst moest gaan worden.

  Lees meer
 • De week van het Openbaar Onderwijs

  Van 21 maart t/m 25 maart: is er de landelijke ‘De week van het Openbaar Onderwijs’. Dit jaar zullen we daar met een paar leuke activiteiten op alle SOPOGO scholen aandacht aan besteden. Het thema van deze week ‘Voor elkaar’ sluit mooi aan bij de verbinding die we maken met de RGO, de Regionale Scholengemeenschap Goeree-Overflakkee. Naast de onderwijsinhoudelijke aansluiting hebben we ook hier de samenwerking gezocht en trekken we SAMEN op.

  Lees meer
 • Leerlingen van obs Roxenisse, obs De Molenvliet, sbo het Kompas, obs de Inktvis en obs d’n Tuun vestigen wereldrecord grootste schoolreisje!

  De leerlingen van deze 5 basisscholen hebben gisteren samen met 20 andere scholen in Nederland een wereldrecord gevestigd door samen op het grootste educatieve schoolreisje ooit te gaan. Circa 3000 kinderen en hun begeleiders bezochten met zijn allen Safaripark Beekse Bergen. Het schoolreisje was een onderdeel van de campagne Wij trekken aan de bel van het Liliane Fonds. Daarmee vroegen op 10 maart ruim 200.000 basisschoolleerlingen wereldwijd aandacht voor meer dan 23 miljoen leeftijdgenootjes in Afrika, Azië en Latijns-Amerika die vanwege hun handicap níet naar school kunnen.

  Lees meer
 • Op zoek naar een LIO plek?

  Op zoek naar een leuke en leerzame LIO plek: Kom dan naar een van de scholen van SOPOGO! Onze SOPOGO-scholen bieden alle leerlingen op Goeree-Overflakkee kwalitatief hoogstaand, innovatief, inspirerend en Passend Onderwijs. Onze scholen stellen leerlingen in staat dicht bij huis hun kwaliteiten en talenten te ontdekken en verder te versterken in hun ontwikkelingsproces naar volwassenheid, zodat zij straks goed zijn voorbereid op hun plek als volwassene in onze samenleving.

  Lees meer
 • Vacatures

  SOPOGO zoekt met spoed voor meerdere scholen Inval-leerkrachten voor enkele dagen, enkele weken en enkele maanden voor 1 of meerdere dagdelen per week.

  Lees meer
 • De Inktvis weer in volle glorie hersteld !

  Glunderende gezichtjes, vrolijke juffen, enthousiaste ouders en een heel tevreden directeur: op de eerste dag na de voorjaarsvakantie werd op o.b.s. de Inktvis een feestje gevierd. Amper twee maanden na de (tweede) nodeloze vernieling van het boegbeeld van de school is de Inktvis weer in volle glorie te bewonderen op het plein van de school. Dankzij een periode van hard werken door Maurice Tammer van Poly-vision is het kunstwerk annex speeltoestel weer opgebouwd. Ook de glijbaan is iets aangepast waardoor het glijden nog harder gaat. Als kers op de taart werd de rubberen tegelvloer geheel vernieuwd door de firma Jan Boeter uit Stellendam.

  Lees meer
 • De kinderen van Buten de Poorte worden wereldwijzer!

  Op o.b.s. Buten de Poorte in Goedereede werd afgelopen week gewerkt aan een landenproject. Elke klas verdiepte zich een week lang in de cultuur, gebruiken, eetgewoontes en muziek van diverse landen.

  Lees meer
 • Grootouders lezen voor op het Stellegors

  Basisschool het Stellegors in Stellendam doet jaarlijks mee met de Nationale voorleesdagen. Voorlezen is enorm belangrijk voor de woordenschat en ontwikkeling van jonge kinderen op allerlei gebieden. Het is bovendien nog heel gezellig ook ! Dit jaar kwamen de opa’s en oma’s voorlezen voor de jongste kinderen van de school. Ook de peuters van het kinderdagverblijf Kibeo in de school deden mee.

  Lees meer
 • Bent u op zoek naar een goede school voor uw kind(eren)?

  U wilt voor hen toch zeker het allerbeste. Het openbaar primair onderwijs is volop in beweging. Op al onze scholen staat het kind centraal en kunnen kinderen hun mening geven over allerlei schoolzaken en voorstellen doen vanuit de leerlingenraad. Zo krijgen ze al vroeg de gelegenheid hun stem uit te brengen. Het onderwijs op een SOPOGO-school maakt kinderen weer nieuwsgierig en stelt hen in staat individueel talent tot bloei te laten komen.

  Lees meer
 • Vacature taalklas

  De schoolbesturen van alle basisscholen op Goeree-Overflakkee hebben in samenwerking met de Gemeente G-O een voorziening gecreëerd voor de eerste opvang van vluchtelingenkinderen op ons eiland.

  Lees meer
 • Kerstwens van Obs d'n tuun

  De leerlingen van Obs d'n tuun hebben een kerstwens ingezongen en die is hier te zien en te horen.

  Lees meer
 • Pieten openen de zonnepanelen op OBS Roxenisse

  Op vrijdag 4 december kwam Sinterklaas langs op OBS Roxenisse. Hij kwam niet op zijn paard naar de school, maar hij kwam met een bijzonder voertuig, namelijk een zijspan. Sinterklaas was wel een beetje van slag, want hij kon zijn Pieten niet vinden. Alle kinderen stonden op het plein om Sinterklaas te verwelkomen toen er opeens pepernoten en schuimpjes vanaf het dak van de school werden gestrooid.

  Lees meer
 • Dikke pietpaniek op O.B.S. Het Startblok te Oude Tonge

  Al vroeg op vrijdag 4 december kwam de gele schoolbus van Johan Auperlee voorrijden. Alle kinderen stonden te wachten op Sinterklaas en zijn pieten. Groot was de verbazing toen de Sint en maar één piet uitstapten. Pietje Verdriet was al de hele reis zoek.

  Lees meer
 • Kunst en cultuur op basisschool Buten de Poorte

  Schilderen, dansen, literatuur, toneel- en muziekles: Welkom op basisschool Buten de Poorte ! Wie op vrijdagmiddag de school in Goedereede binnenloopt merkt direct dat er van alles aan de hand is. Er is een kunst atelier, er wordt gewerkt met poëzie, toneel gespeeld, gedanst en gemusiceerd.

  Lees meer
 • Bijzondere uitvindingen Ollie B. Bommel

  Het thema van de Kinderboekenweek ‘Raar, maar waar’ leende zich ook dit jaar weer uitstekend voor leuke, lachwekkende en spannende optredens tijdens de jaarlijkse musical van OBS Ollie B Bommel.

  Lees meer
 • OBS d'n tuun omgebouwd tot heus laboratorium!

  Maandag 28 september begon -na een knallende opening- de projectweek 'Natuur, wetenschap en techniek'. De professoren (lees: juffen) kwamen na de explosie hoestend en proestend naar buiten, vol vlekken, stof en het haar alle kanten op. Er was duidelijk iets misgegaan in het laboratorium. Aan de kinderen de taak om dit weer recht te breien! In groepen gingen zij op onderzoek uit, waarbij zij in elk lokaal een proefje aantroffen. Ze werden hierbij verwonderd, uitgedaagd, geïnspireerd en geprikkeld en dát smaakte naar meer.

  Lees meer
 • De Ollie B slaat een creatieve weg in

  Het team van de Ollie B Bommel vindt het erg belangrijk dat kinderen creatief bezig kunnen zijn op school. Het team moedigt kinderen aan om te experimenteren, te onderzoeken en uit te vinden. Kinderen hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid naar de wereld en dit stopt voor het team van de Ollie B. niet bij groep 3. Zij willen juist dat zij hun gehele schoolloopbaan actief bezig zijn met het leren waarnemen, beoordelen en alles beter te begrijpen. Dit alles komt terug in de tekenlessen die juf Sanne en juf Janine de kinderen elke vrijdagmiddag geven.

  Lees meer
 • Schuimparty is startsein voor de zomervakantie

  De kinderen van OBS Ollie b Bommel uit Den Bommel hebben afgelopen vrijdag op een ludieke wijze de vakantie ingeluid. Dankzij de inzet van vele ouders, de plaatselijke brandweer en sponsoren werd het een dag vol speelplezier.

  Lees meer
 • Slotfeest d'n tuun en afscheid juffen

  Middelharnis, op woensdag 8 juli was het zover, de grote verrassing werd onthuld. De kinderen van o.b.s. d’n tuun werden deze dag door Circus ‘Tadaa’ omgetoverd tot echte circusartiesten. Door de regen vond deze dag niet plaats op het eigen schoolplein, maar in de gymzaal van de RGO. Na veel oefenen werd door alle kinderen van de school een spetterende voorstelling gegeven voor het massaal toegestroomde publiek. De kleutergroep opende het spektakel met de uitbeelding van een verhaal over de verloren hoed van de circusdirecteur. De kinderen uit groep 3 t/m 8 lieten vervolgens hun kunsten zien met onder meer de volgende acts: de éénwieler, jongleren, koorddansen, bal lopen, trapeze zwaaien, acrobaten en balanceren op de ladders.

  Lees meer
 • Spetterende circusvoorstelling op OBS Roxenisse!

  Op OBS Roxenisse te Melissant wordt elk schooljaar afgesloten met het zogenoemde Roxenissefeest. Dit jaar werd er, in samenwerking met “Circus Tadaa!”, spectaculair afgesloten met een circus. Dit circus werd verzorgd door de kinderen, voor de ouders op camping “De Elizabethhoeve”. Heel de dag stond in het teken van het circus. In groepjes maakten de kinderen kennis met verschillende circustechnieken, zoals eenwielfietsen, jongleren, goochelen, ballopen, koorddansen en andere circuskunsten.

  Lees meer
 • Oudhollandse spelletjesmiddag een groot succes

  De kinderen van OBS Ollie b bommel uit Den Bommel gingen terug in de tijd tijdens de Themaweek die in het teken stond van Grootmoeders tijd. Gedurende de week werden er diverse activiteiten rond dit thema georganiseerd. Met name de bezoekjes van de opa’s en oma’s in groep 1 en 2 waren een enorm succes. Vol aandacht werd er geluisterd naar de mooie voorleesverhaaltjes en ook het bekijken van de rapporten van de oma’s en opa’s vonden de kinderen erg interessant. Natuurlijk kwamen ook de liedjes van deze tijd aan bod zoals oa. de welbekende liedjes van Annie M.G. Schmidt.

  Lees meer
 • Circus Tadaa

  Beide basisscholen in Stad aan ’t Haringvliet, christelijke basisschool Albert Schweitzer en openbare basisschool de Molenvliet, hebben in samenwerking met stichting Ons Trefpunt en Stadsoverleg (een onderdeel van StadsWeb) op donderdag 28 mei een circus georganiseerd. Ook voetbalvereniging SNS werkte mee aan deze gezamenlijke activiteit door het sportcomplex ter beschikking te stellen. Een voorstelling door alle kinderen van Stad aan ’t Haringvliet voor alle inwoners van het dorp. Alle kinderen uit het dorp, ook de kinderen die in een ander dorp naar school gaan, zijn uitgenodigd met deze circus-project-dag mee te doen. Alle inwoners van Stad aan ’t Haringvliet zijn middels een pamflet uitgenodigd bij de circusvoorstelling aanwezig te zijn.

  Lees meer
 • Alle Bommelse kinderen genieten tijdens de Koningsspelen

  Op vrijdag 24 april was het een gezellige drukte rondom de scholen in Den Bommel. De dag werd begonnen met een heerlijk Koningsontbijt en na het startsein welke gegeven werd door onze koning en koningin konden de Koningsspelen van 2015 van start gaan. De leerkrachten van OBS Ollie B Bommel, CBS Het Kompas en peuterspeelzaal De Rakkertjes hadden gezamenlijk een waar speelfestijn voor alle kinderen georganiseerd. Zo konden de kinderen met behulp van de plaatselijke brandweer een ballon laten klappen en had het oranjecomité voor twee leuke springkussens gezorgd.

  Lees meer
 • Een geschiedenisles om blij van te worden

  De afgelopen week was het geen gewoon lesweek op de J.C. van Gent in Sommelsdijk. Het was namelijk weer tijd voor de jaarlijkse themaweek met dit jaar het onderwerp; Rethorica en 500 jaar Sommelsdijk. Een grote geschiedenisles dus.

  Lees meer
 • Vijfe groene vlag

  De Molenvliet is de eerste school in Nederland die de vijfde Groene Vlag behaald heeft. Wethouder Frans Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee reikt de ‘eerste’ 5e Groene Vlag uit op donderdag 23 april aanstaande om 10.30 uur.

  Lees meer
 • Wij zijn een openbare school

  In het kader van de School!Week 2015 is een animatiefilmpje over het openbaar onderwijs gelanceerd. De animatie vertelt in 1 minuut waar de openbare school voor staat. Klik op het plaatje om het filmpje te bekijken.

   

  Lees meer
 • Maxima in gesprek met meester Anton

  Op 28 januari bezochten de leerkrachten van de OBS JC van Gent uit Sommelsdijk in het kader van professionalisering de Nederlands Onderwijs tentoonstelling (NOT). Op deze 2-jaarlijkse tentoonstelling tonen alle uitgevers, groot en klein, hun laatste ontwikkelingen en methodes. Op deze dag wordt er altijd veel inspiratie opgedaan voor de aankomende periode. Alle leerkrachten waren aanwezig op deze dag en genoten van alles wat aangeboden werd, maar de hoogtepunt van de dag was het bezoek van Hare majesteit koningin Maxima.

  Lees meer
 • OBS de Westhoek wint Nationale Onderwijsprijs Zuid-Holland

  Het Rotterdams Vakcollege De Hef is in de categorie voortgezet onderwijs uitgeroepen tot winnaar van de Onderwijsprijs Zuid-Holland. De prijs werd in de categorie basisonderwijs gewonnen door OBS De Westhoek uit Ouddorp.

  Lees meer
 • Op basisschool Stellegors zetten ze een hoed op !

  De afgelopen weken hebben de leerlingen (en juffen) van groep 3 en 4 van basisschool Stellegors in Stellendam enthousiast gewerkt aan het kunstproject van het Kunstgebouw: Zet ‘m op! Er is gewerkt aan de hand van de volgende vragen: Waar dient een hoed voor? Wat kan je allemaal met een hoed doen? Welke soorten hoeden heb je allemaal? Wie ontwerpt er hoeden? Van twee kunstenaars, Ans Wesseling en Irene van Vugt waren hoeden aanwezig in de klas. Deze zijn natuurlijk uitgebreid bekeken en besproken. Ook hebben de leerlingen zelf hoeden ontworpen, “een magische hoed”. Als je deze opzet, dan voel je je ook zo.

  Lees meer
 • Bakfestijn op de Pannebakker

  Dinsdagmiddag 4 november was het een drukte van jewelste in de hal van de Pannebakker. Al twee weken lang doen de kleuters allerlei activiteiten rondom het boekenpretthema “Haas wil worteltjestaart”. In de speelhoeken zijn twee bakkerijen gemaakt en daar wordt naar hartenlust gebakken en verkocht tijdens het spel.

  Lees meer
 • Kleuters Stellegors lopen het kabouterpad

  De kinderen van groep 1 en 2 van o.b.s. Stellegors zijn in het Stellebos op bezoek geweest bij de kabouters. Er viel die dag wat motregen maar met laarzen aan is dat geen probleem voor deze stoere kleuters uit Stellendam ! De kabouters stonden de kinderen al op te wachten in het bos, maar hoe kwamen die daar nu? Dat blijft een geheim!

  Lees meer
 • Bestuursakkoord PO

  Op 11 juli 2014 hebben het kabinet en de PO-Raad afspraken gemaakt over hoe de sector de komende jaren nieuwe stappen zet om de onderwijskwaliteit verder te verbeteren. Het basisonderwijs en speciaal onderwijs krijgen daarmee de komende jaren een kwaliteitsimpuls. Scholen gaan de komende jaren meer digitale leermiddelen gebruiken in de les, talentvolle leerlingen worden sneller herkend en meer uitgedaagd en leraren worden hoger opgeleid. Hiermee is in totaal jaarlijks tot 444 miljoen euro gemoeid, waarvan tot 286 miljoen euro door het huidige kabinet extra is toegevoegd. Voor digitale leermiddelen krijgen scholen extra middelen via de prestatiebox en daar bovenop wordt de mogelijkheid onderzocht van een investeringsfonds voor ICT.et jaarverslag.

  Lees meer
 • Lipdub OBS JC van Gent

  De JC van Gent heeft met heel de school een lipdub gemaakt!

  Lees meer
 • Buten de Poorte viert het afscheid van meester Poot

  Meester Leen Poot heeft na 41 jaar lesgeven op basisschool Buten de Poorte afscheid genomen van ouders en kinderen.

  Lees meer
 • SOPOGO verlegt grenzen met de kracht van eenheid

  Afgelopen woensdag 2 juli heeft het bestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree-Overflakkee haar beleidsplan 2015 – 2019 gepresenteerd aan haar medewerkers in de aula van de RGO.

  Lees meer
 • Dode hoek les op d'n tuun

  Tegenwoordig hebben vrachtauto's spiegels en zelfs camerasystemen. En toch kan de chauffeur niet álles zien. Er zijn plekken rondom de vrachtauto waar fietsers of bromfietsers ineens onzichtbaar worden. Ze zitten dan in de dode hoek.

  Lees meer
 • Brief BSO en kinderopvang - samenwerking met Kibeo

  Graag informeren we u hierbij dat SOPOGO en Kibeo overeengekomen zijn dat Kibeo de intentie heeft per 1 juli 4 vestigingen van ’t Voortvarend Scheepje voort te zetten.

  Lees meer
 • De Kangadans op de JC van Gent

  Op vrijdag 25 april deed de van Gent mee met de Kanga dans. In de film kunt u het resultaat bekijken. Bekijk hier het resultaat.

  Lees meer
 • Kleuters van Buten de Poorte krijgen verkeersles met de vrachtauto

  De dode hoek van een vrachtauto kan erg gevaarlijk zijn, m.n. voor jonge kinderen. Hoe maak je dit kinderen van 4 tot 6 jaar duidelijk? Op basisschool Buten de Poorte oefenen ze met een echte vrachtauto.

  Lees meer
 • Stellegors loopt voor Hulphond Nederland

  De kinderen van basisschool Stellegors hebben met een sponsorloop geld ingezameld voor Hulphond Nederland. De kinderen liepen rondjes van 500 meter om het blok van de school heen waarbij ze aangemoedigd werden door de paashaas en 2 hulphonden.

  Lees meer
 • Pannenkoekendag op d'n tuun

  Op 28 maart hebben we de opa's en oma's eens in het zonnetje gezet. De speelzaal was omgetoverd in een "echt"restaurant en het rook heerlijk naar vers gebakken pannenkoeken. Rond één uur kwamen de eerste gasten binnen en al snel waren alle tafels bezet. Enkele leerlingen zorgden om toerbeurt voor de bediening en onder het genot van een kopje koffie of thee heeft iedereen heerlijk gegeten. Het was een gezellige drukte.

  Lees meer
 • Week van het openbaar onderwijs: ook op ’t Stellegors

  “Iedereen is welkom”, dat is het motto van de week van het openbaar onderwijs. Ieder kind is op de openbare school welkom en er wordt respectvol omgegaan met ieders geloof, achtergrond of handicap. Ieder kind mag er zijn en doet op school mee ! Het Stellegors in Stellendam besteedt actief aandacht aan maatschappelijke onderwerpen, want een openbare school is ook VAN en VOOR de samenleving. Afgelopen week werd dat op diverse manieren zichtbaar.

  Lees meer
 • Lipdub OBS d'n tuun

  Op d'n tuun zijn alle leerkrachten en leerlingen te zien in een lipdub. Een lipdub is een videoclip, bestaande uit één enkele opname, waarin je met een groep je favoriete nummer nasynchroniseert. Klik hier om de lipdub te zien.

  Lees meer
 • Wij trekken aan de bel

  Op donderdag 13 februari hebben de leerlingen van De Inktvis uit Dirksland een mega hoeveelheid lawaai geproduceerd. Zij deden dit op verzoek van de Stichting Liliane Fonds. Het Liliane Fonds zet zich in voor gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden. In deze landen zijn gehandicapte kinderen niet in de mogelijkheid onderwijs te volgen.

  Lees meer
 • Openbare basisschool d’n tuun bakt voor opa’s en oma’s

  Volgens eeuwenoude traditie wordt er in Engeland, Ierland en Australië op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag Pannenkoekendag gevierd. Aswoensdag is de eerste dag van de vastenperiode, wat vroeger betekende dat je 40 dagen lang geen eieren, melk en vetten mocht eten. En omdat het zonde was om die ingrediënten weg te gooien, werden daar op die dag pannenkoeken van gebakken.

  Lees meer
 • Project Romeins Rondje Ouddorp

  Dat de Romeinen hun sporen nagelaten hebben in een groot deel van Europa is een feit. Des te meer reden om eens te onderzoeken wat ze allemaal hebben meegebracht naar ons land en vooral, naar ons dorp. Ouddorp lag wel binnen de Romeinse “Limes” maar het eiland Goeree Overflakkee bezat in die tijd meer water. Vier weken lang hebben we gewerkt rondom het thema De Romeinen. Aanleiding daarvoor is de fotowedstrijd van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

  Lees meer
 • Burgemeester leest voor op OBS Buten de Poorte

  Op vrijdag 24 januari was er hoog bezoek in de kleuterklas van basisschool Buten de Poorte in Goedereede. Deze dag was het niet de eigen juf die ging voorlezen, maar burgemeester Grootenboer die langs kwam in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

  Lees meer
 • 'Onwijs’ onderwijs op d’n tuun met Ipads in de klas

  De leerlingen van de AVI+ groep (dat zijn de leerlingen die het hoogste leesniveau hebben bereikt) hebben vorig schooljaar een periode gewerkt met hun eigen Ipad, Ipod of Android apparaten. Zij gingen zelf op zoek naar bruikbare apps om hun leerdoelen te behalen en werden hierin gecoacht door juf Lia.

  Lees meer
 • Schoenzetmiddag op OBS De Molenvliet

  Afgelopen dinsdag 19 november was het weer zo ver! De leerlingen van OBS De Molenvliet verzamelden om gezellig met zijn allen hun schoen te zetten voor de sint en zijn pieten. Er werden een boel liedjes gezongen, flink gedanst en een mooi sinterklaasverhaal voorgelezen. Twee pieten hoorden deze gezelligheid en kwamen de school in om mee te zingen en dansen! Er werd zelfs een heuse polonaise door de school heen gedaan.

  Lees meer
 • Startblokleerlingen helpen mee

  Nadat de leerlingen van groep 6-7 bij het jeugdjournaal de verschrikkelijke beelden hadden gezien die de tyfoon Haiyan op de Filipijnen had aangericht, bedachten ze zich geen moment: “hier moet hulp komen en wij doen mee!!!!” Zij wilden hun bijdrage leveren aan de actie voor giro 555 en startten een lege flessenactie onder het motto: “verzamel allemaal mee…… lege flessen voor de Filipijnen”.

  Lees meer
 • Nieuw emailadres OBS De Pannebakker

  OBS de Pannebakker heeft vanaf 22 november een nieuw emailadres: info@obsdepannebakker.nl

  Lees meer
 • Jubilaris plant boom op nieuw schoolplein OBS Stellegors

  Meester Stuijt is een leerkracht die z’n sporen verdiend heeft in het basisonderwijs. Al 40 jaar geeft hij de kinderen les op de openbare basisschool “Stellegors”. Jarenlang is hij hier ook adjunct-directeur geweest. In Stellendam heeft menig kind bij meester Stuijt leren rekenen en lezen. Hij heeft inmiddels de kinderen van de kinderen in de klas gehad. De meester geeft nog altijd met veel inzet en overtuiging onderwijs in alle groepen. Ook de nieuwigheden in het onderwijs, zoals digiborden en computersoftware, kennen voor hem geen geheimen. Hij is jarenlang ICT-er geweest op de school. Lourens Stuijt wordt door de collega’s enorm gewaardeerd om zijn grote kennis van het onderwijs en zijn rustige wijze waarop hij “ouderwets” lesgeven combineert met de wensen van de nieuwe tijd. Als enige meester in het gezelschap van veel juffen op deze basisschool is hij in het zonnetje gezet op woensdag 16 oktober.

  Lees meer
 • Vier jubilarissen bij OBS Buten de Poorte

  (Eilandennieuws 13-09-2013)
  De enige school die het stadje Goedereede rijk is, is o.b.s. Buten de Poorte. Een school die het volgens de inspectierapporten al jarenlang heel goed doet, met goede tussen- en eindresultaten, en waarin zowel intern als extern, dus richting ouders en omgekeerd, een hechte betrokkenheid op elkaar hoog in het vaandel staat. Dit jaar heeft Buten de Poorte vier jubilarissen onder het personeel.

  Lees meer
 • Een nieuw schooljaar is begonnen

  Na een lange, prachtige zomervakantie begon de eerste schooldag op een verrassende wijze. Het plein was locatie voor de nieuwste film Mission Possible. Tom Cruise en zijn assistenten moesten een opdracht uitvoeren. Er moest een kluis worden geopend, maar deze was zwaar beveiligd met laserstralen.

  Lees meer
 • Plusklas informatie avond op donderdag 26 september

  Op donderdag 26 september om 19.30 is er een informatie avond m.b.t. de Plusklassen in SBO Het Kompas. Alle betrokken ouders, directieleden, leerkrachten en IB-ers zijn van harte uitgenodigd. Uiteraard zijn andere belangstellenden ook van harte welkom. Tijdens deze avond zal er verteld worden over het "hoe en wat" van de Plusklas.

  Lees meer
 • Alpaca’s Alex en Amalia op kinderboerderij

  Oude Tonge Sinds half maart 2013 heeft de kinderboerderij in Oude Tonge er twee nieuwe inwoners bij. Alpaca’s Alex en Amalia maken nu ook deel uit van de dierenfamilie. De aanschaf van deze prachtige alpaca’s werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van OBS Het Startblok uit Oude Tonge, Kiwanis Goeree Overflakkee en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

  Lees meer
 • Eindfeest OBS Roxenisse

  Op vrijdagavond 5 juli was er een eindfeest op OBS Roxenisse te Melissant. Het thema van het feest was Indianen. Alle kinderen, ouders en andere belangstellenden waren verkleed gekomen als Indiaan. Er waren verschillende leuke spelletjes en workshops, zoals oa. vredespijp roken, totempaal stapelen, dromenvangers maken en nog veel meer andere dingen.

  Lees meer
 • Campingbezoek OBS Roxenisse

  De kleuters van OBS Roxenisse hebben in het kader van het thema; Op Stap een bezoek gebracht aan Camping Elizabethhoeve te Melissant.

  Lees meer
 • Buten de Poorte wandelt voor een digibord !

  Het was een vrolijk gezicht: meer dan 100 wandelende kinderen met ouders en grootouders in en rond Goedereede. Alle kinderen van basisschool Buten de Poorte hebben deelgenomen aan een flinke sponsor wandeltocht. Twee keer eerder moest de tocht afgelast worden, maar het weer was op deze vrijdag 5 juli gelukkig prachtig. Iedere deelnemer, groot of klein, heeft ervan genoten !

  Lees meer
 • 3e ECO vlag OBS Roxenisse

  Op maandag 24 juni heeft OBS Roxenisse voor de 3e keer de ECO-vlag ontvangen. De school met de slogan Samen Natuurlijk Beter Worden probeert waar mogelijk met de lesstof aan te sluiten bij natuur en duurzaamheid. In de laatste 7 jaren zijn onderwerpen over afval, water, energie, hygiene, veiligheid en natuur aan de orde geweest. Belangrijk hierbij zijn de acties om geld in te zamelen voor derde wereldlanden.

  Lees meer
 • Buten de Poorte bakt Kroningsplaetjes

  Heel Nederland kleurt oranje vanwege de aangekondigde troonswisseling op 30 april. Ook in Goedereede, op basisschool Buten de Poorte, zijn ouders en kinderen er druk mee. De kinderen hebben potjes met kroningsplaetjes verkocht (kruukplaetjes) als actie voor de school. Wat begon als een leuk ideetje van de ouderraad, werd al snel een mega succes. Alle kinderen hebben de leuke potjes in oranje stijl verkocht aan familie, vrienden en buren. De grootste verkoper, Aaron Bürgers, wist zelfs 100 potjes te verkopen.

  Lees meer
 • J.C. van Gent gaat voor Anton Pieckprijs !!

  Dit jaar organiseert de Efteling voor de zevende keer de Efteling Anton Pieck Prijs, een schrijfwedstrijd voor alle basisscholen in Nederland en België. Scholen worden uitgedaagd een sprookjeslied te schrijven.

  Lees meer
 • KIVA OBS De Inktvis

  Tijdens één van de KiVa-lessen in groep 5 hebben we de volgende oefening gedaan. Alle kinderen kregen een kaartje met de afbeelding van een dier. Twee leerlingen kregen zonder het te weten een kaartje dat niemand anders had. De kinderen liepen door de klas en gingen op zoek naar anderen die een kaartje met hetzelfde dier hadden. Ze mochten vragen stellen waar de ander ‘ja’ of ‘nee’ op mocht antwoorden. Zo vonden ze het groepje dieren waar ze bij hoorden. Twee leerlingen kwamen tot de ontdekking dat ze nergens bij hoorden en voelden zich teleurgesteld omdat ze waren buitengesloten.

  Lees meer
 • Themaweek 2013 J.C. van Gent: “Wat doe jij?“

  Van 17 t/m 24 april organiseert de school weer de jaarlijks terugkerende themaweek. Het thema is dit keer “Wat doe jij”. Tijdens deze week kiest elke groep een beroep of een beroepensector die heel de week centraal staat in de les, in excursies en tijdens workshops. Die gaan van technisch teken bij Abresh tot de Mekkerstee over het maken van kaas. Ed Dren komt solliciteren, hij wil graag een baan op de Jee Cee..... maar....... is hij wel een goede leerkracht??????

  Lees meer
 • Groep 5-6 Westhoek met Shantykoor

  Wegens het10 jarig jubileum van het Shantykoor hebben ze een wedstrijd uitgezet. Alle scholen mochten meedoen. Speciaal voor kinderen heeft de dirigent Ton Warmenhoven een medley gemaakt met oude kinderzeemansliederen. Samen met groep 5 hebben we de kans gegrepen om deze medley in te studeren. Het leuke was, dat er ook een lespakket was samengesteld. Dat vertelde ons alles over de geschiedenis van de liedjes. We konden ook puzzels maken die te maken hebben met de shanty's en onze eigen liedjes maken. Dit was het begin van een project.

  Lees meer
 • Alle SOPOGO scholen hebben vernieuwde schoolsites

  In maart 2013 zijn alle SOPOGO schoolsites vernieuwd. Voorzien van actuele informatie en een frisse lay-out. Neem gerust een kijkje op (een van) de sites. En bovendien toegankelijk vanuit tablet, iPad, smartphone, laptop, pc of welke moderne apparatuur dan ook. Wie voor kwaliteit gaat dient up to date te blijven. Met dank aan SchoolsUnited, onze bovenschoolse ICT-ers en de medewerking vanuit de scholen. Zij houden zich aanbevolen voor aanvullingen en tips. Bij voorbaat dank en veel kijkplezier!

  Lees meer
 • Nieuwe CAO PO 2013 van kracht

  Op 17 januari 2013 hebben vak- en besturenorganisaties de nieuwe CAO PO 2013 ondertekend. Met alleen wijzigingen in de secundaire arbeidsvoorwaarden t.o.v. de oude CAO PO uit 2009. Hierbij moet gedacht worden aan regelingen rond pensioen, verlof en nascholing. Een geheel nieuwe CAO PO wordt beoogd voor 2014 inclusief de primaire voorwaarden als salariëring.

  Lees meer
 • Leerlingen van OBS d’n tuun ‘trekken aan de bel’

  Op donderdag 14 maart jl. hebben alle leerlingen van o.b.s. d’n tuun zich laten horen door heel veel herrie te maken voor het Liliane Fonds. De leerlingen vierden met veel herrie dat ze naar school mogen. Voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden is het niet vanzelfsprekend om naar school te gaan. Kinderen kunnen door hun handicap het schoolgebouw niet in. Of ze worden botweg geweigerd.

  Lees meer
 • Bijeenkomst bij SOPOGO leert: schoolbesturen prefereren regionale aanpak krimp

  Op initiatief van SOPOGO kwamen dinsdagmiddag 8 maart 2013 veel schoolbesturen uit Zuid-West Nederland bijeen om met de POraad te praten over oplossingen voor de krimp. Moeten scholen onder de 100 leerlingen echt dicht? Natuurlijk moet de kwaliteit voorop staan, maar zijn er geen andere mogelijkheden? Waar lopen we tegenaan?

  Lees meer
 • Naar Nemo

  We zijn vrijdag 8 maart naar Science Center Nemo geweest. Deze reis hebben we vorig jaar gewonnen met de scholenwedstrijd. Onder begeleiding van Karin (moeder van Nick en Jordy), Leen (vader van Julia), Jan, Niels en juf Bianca zijn we vol goede moed naar Amsterdam gereden. Dat is natuurlijk wel erg lang.

  Lees meer
 • Directeuren en IB-ers SOPOGO samen intensief aan de slag

  Dinsdagmiddag 5 maart 2013 kwamen alle IB-ers en directeuren van SOPOGO bijeen op SBO-Het Kompas. Al langer bestond de behoefte om naast het directeurenoverleg en het IB-netwerk ook gezamenlijk aan de slag te gaan. Elk van onze scholen wil steeds beter inspelen op de verschillende (onderwijs)behoeften van de kinderen. Kennis en vaardigheden delen was een van de onderdelen die aan bod kwamen.

  Lees meer
 • Warme truiendag Stellegors

  In de bijlage vindt u alle informatie over warme truiendag 2013. Hebben we de langste sjaal van Goeree-Overflakkee gebreid ? Bij goed weer buiten op het plein, anders binnen, gaan we de sjaal opmeten. Ouders zijn van harte welkom !

  Lees meer
 • Artikel Open Dag Groot Goeree-Overflakkee

  In Groot Goeree verscheen dinsdag 15 januari jl. een artikel over de Open Dag van SOPOGO. Net gemist of behoefte aan nog eens nalezen? Dan is hier uw kans. En verder blijft natuurlijk gelden dat u op onze scholen altijd terecht kunt voor een nadere kennismaking en/of aanmelding. Dan wel graag even vooraf een afspraak maken. Veel lees- en kijkplezier!

  Lees meer
 • Open dag 17 januari

  Voor ouders/verzorgers die op zoek zijn naar een nieuwe basisschool voor hun kind(eren) wijzen wij graag naar onze Open Dag van donderdag 17 januari 2013. Op elke openbare basisschool van SOPOGO bent u van harte welkom. U kunt er terecht om een kijkje te nemen, de sfeer te proeven en natuurlijk is er alle gelegenheid voor voorlichting en vragen stellen.

  Lees meer
 • Kerst Play In JC van Gentschool

  Dinsdagavond 18 december. Terwijl het buiten al donker was, klonk er muziek in de JC van Gentschool. Om de nieuwe piano in te wijden, was er een Kerst Play-In georganiseerd door Juf Janine Veerman. De leerlingen en hun ouders, familie en vrienden waren uitgenodigd om hun muzikale kunsten te laten horen, of om gewoon te komen luisteren en te genieten van een muzikale avond. Het aanwezige publiek werd getracteerd op een diversiteit aan muzikale klanken. Zo werd de piano door diverse leerlingen bespeeld. Zelfs een quatre mains, een pianostuk voor vier handen, werd ten gehore gebracht door twee leerlingen. Ook werd er door leerlingen prachtig gitaar gespeeld. Dat muziek mensen verbindt bleek wel toen er spontaan een samenspel tussen piano en twee gitaristen ontstond.

  Lees meer
 • De Sint bezoekt OBS Roxenisse

  Op Obs Roxenisse komt Sinterklaas met de postbode mee want hij heeft wel een heel mooi pakketje voor één van de juffen meegenomen. Eén van zijn pieten is zo verliefd op de juf dat hij zichzelf heeft laten inpakken. Wat is immers mooier dan jezelf cadeau te geven.

  Lees meer
 • Sinterklaasknutselmiddagen van groep 3-4

  Op OBS Roxenisse zijn er twee knutselmiddagen geweest. De kinderen van groep 3 en 4 hebben met behulp van ouders gedanst, getimmerd, gebakken en getekend. Twee mooie middagen met een tevens een mooi resultaat.

  Lees meer
 • Opstel leerling OBS Molenvliet naar landelijke wedstrijd

  Het ingestuurde opstel van een van de leerlingen van OBS De Molenvliet dingt mee naar de hoofdprijs in “De Nationale Groene Opstel Wedstrijd. OBS De Molenvliet is een van onze 7 eco-scholen. In heel Nederland de enige basisschool die 4 groene vlaggen heeft ontvangen.

  Lees meer
 • Finale voorleeswedstrijd

  Woensdag 21 november 2012 vond de finale plaats van de voorleeswedstrijd van VOO, de vereniging voor openbaar onderwijs. In de hal van OBS Stellegors werd Britt Visbeen van OBS Roxenisse met het voorlezen van een fragment uit 'Kappen' van Carry Slee de beste van de dertien deelnemers. Tweede werd Esmee Rietveld van OBS De Inktvis en derde Naomi van Gemerden van OBS Stellegors.

  Lees meer
 • Meester Jeroen 25 jaar in het vak

  Zelf wilde hij er niet te veel aan doen, maar 25 jaar in het vak is toch een verdienste die we niet helemaal ongemerkt voorbij wilde laten gaan.

  Lees meer
 • Boekenpret op OBS d’n tuun

  Wat is boekenpret? Boekenpret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is de taalontwikkeling te stimuleren, waardoor de aansluiting bij het (lees)onderwijs vergemakkelijkt wordt en de kinderen de gelegenheid krijgen zich uiteindelijk te ontwikkelen tot goede lezers. Lezen, voorlezen, navertellen, praten over bekende en onbekende woorden die meerdere betekenissen kunnen hebben, terug vragen, oplossingen verzinnen over het verloop van een verhaal, herhaald voorlezen, dit allemaal vergroot de woordenschat van kinderen. Dit is al heel wat, maar er is meer wat je met een boek kunt doen!

  Lees meer
 • Uittreiking cheque mini Roparun

  De leerlingen van basisschool d’n tuun uit Middelharnis hebben op 6 juni jl., voorafgaande aan hun sportdag, op het veld en de atletiekbaan van De AV Flakkee de mini-roparun gelopen. En hoe !

  Lees meer
 • Studiedag SOPOGO in teken van kwaliteit

  Op woensdag 3 oktober 2012 waren de schooldirecteuren, leerkrachten, IB-ers, ICT-ers, invalleerkrachten, ondersteuners en specialisten allemaal present op de jaarlijkse studiedag van SOPOGO, de stichting voor het openbaar primair onderwijs op Goeree-Overflakkee.

  Lees meer
 • Geslaagde tweedaagse directies

  Op 20 en 21 september 2012 stond de jaarlijkse tweedaagse voor onze schooldirecties op de agenda. Er is hard gewerkt aan het delen van kennis en vaardigheden op diverse terreinen. Alle deelnemers benadrukten het saamhorigheidsgevoel.

  Lees meer
 • Sportdag Ollie B. Bommel

  Woensdag 19 september was er weer de sport en spel dag. Dit keer was het op het grasveld van voetbalvereniging V.V Den Bommel. We zijn gestart met een warming-up onder leiding van Catharina de Wit.

  Lees meer
 • Feestelijke opening van het nieuwe schooljaar!

  Net als de voorgaande jaren hebben de scholen van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree- Overflakkee (Sopogo), het schooljaar feestelijk geopend met het oplaten van de ballonnen. Ook alle leerlingen van o.b.s. d’n tuun te Middelharnis hebben de ballonnen opgelaten onder toeziend oog van de ouders. De Vereniging van Openbaar Onderwijs heeft deze feestelijke opening mogelijk gemaakt en heeft er een ballonnenwedstrijd van gemaakt.

  Lees meer